Eva Nordbergs stiftelse
Stipendier för yrkesutbildning av kvinnor

 

 

Längtar du efter ett yrke?

Är du ensamstående kvinna mellan 20-40 år och som har eget försörjningsansvar för barn och vill gå en yrkesutbildning kan du söka ett stipendium hos Eva Nordbergs stiftelse.

Collage yrkesutbildningar

Eva Nordberg, eldsjälen bakom stiftelsen

Eva Nordberg föddes 1932 och växte upp i Härnösand. I unga år, efter avslutad textilutbildning, sökte Eva sig utomlands. Hon kom till Paris och arbetade på en Haute Couture-ateljé. Slitsamt men lärorikt. Franska språket och sömnad kombinerades. Efter några lärorika år i Frankrike, ställde Eva kosan till Västafrika och arbete inom FN. I Sierra Leone tog hon sig an att genomföra en praktisk utbildning för kvinnor att starta egna företag och lägga grunden till ett lönsamt yrkesliv. Arbete för olika organisationer i Tunisien, Libanon, Cypern, Indien, Filippinerna, Etiopien, Nordkorea och Bangladesh gav Eva fantastiska upplevelser och erfarenheter.

För Eva har även det sociala engagemanget varit viktigt under hela yrkeslivet. Detta har givit henne en utmärkt inblick i det vardagliga livet för kvinnor i olika länder. Engagemanget i yrkesutbildning, kvinnors rättigheter och kvinnors möjligheter till egen försörjning har varit ledstjärnan bakom Evas beslut att grunda Eva Nordbergs stiftelse för yrkesutbildning av kvinnor.

Något för dig? Välkommen med din ansökan

Postadress

Eva Nordbergs stiftelse
Box 61
185 21 Vaxholm 

E-postadress

info@evanordbergsstiftelse.se